Select Page

Tuinhaard

Tuinhaard

Tuinhaard met mogelijkheden

Als je het gehele jaar door over een warm terras wilt beschikken, is een tuinhard een must have. We spenderen onze tijd graag buiten, maar helaas laat de temperatuur het niet altijd toe om optimaal te ontspannen. Zo kan het tijdens zomeravonden snel afkoelen, maar ook in de herfst- en wintermaanden is de temperatuur niet perfect als je buiten wilt zitten. Gelukkig is daar een oplossing voor: een tuinhaard. Koop je de juiste haard, dan biedt deze je veel meer dan alleen maar warmte.

Wat is een tuinhaard precies?

De primaire functie van een tuinhaard is om te verwarmen. Een haard staat veelal recht omhoog en is gemaakt van materialen die bestand zijn tegen vuur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een roestvrij stalen tuinhaard, maar ook een gietijzer tuinhaard is een optie. Tevens is een haard van keramiek een mogelijkheid. Veelal zijn dergelijke haarden voorzien van een pijp die de rook afvoert. Het is immers niet bevorderlijk voor de sfeer wanneer je overlast hebt van de rook. Bovendien zijn dergelijke haarden toegankelijk en eenvoudig te gebruiken voor iedereen.

De voordelen van een tuinhaard

Een tuinhaard zorgt er voor dat een terras altijd aangenaam warm is, wat de temperatuur van de dag (of avond) ook is. Je kunt altijd comfortabel buiten zitten, wat voor veel meer gezellige dagen en avonden zal zorgen. Bovendien is een haard uiterst sfeervol. Het knetterende vuur en de geur van het brandende hout zorgen voor een idyllische ambiance. Daarnaast kunnen tuinhaarden bijzonder veelzijdig zijn. Ze zijn meer dan alleen maar een bron van warmte. Aan de hand van de Culina Flamma kunnen we dit perfect illustreren.

Culina Flamma: meer dan alleen een tuinhaard bbq

Wist je dat haarden de mogelijkheid hebben om omgetoverd te worden tot een barbecue? Een rooster of vuurschaal is hiervoor genoeg. Er zijn weinig haarden met barbecuefuncties die zo veelzijdig zijn als de Culina Flamma. Van origine is deze ontworpen als een pizzaoven. Het idee hierachter was dat het huidige aanbod aan pizzaovens niet mobiel genoeg was. Wilde je dergelijke ovens verplaatsen, dan moest je ze elke keer in en uit elkaar halen. Dit moest makkelijker kunnen. Vandaar dat het idee van een mobiele pizzaoven ontstond.

Al snel werd duidelijk dat er meer mogelijk was. Tijdens het ontwerpen van prototypes werd het geheel steeds meer verfijnd. De pizzaoven bakte de pizza’s al optimaal, maar het werd ook steeds duidelijker dat andere functies ook toegevoegd konden worden. Zo werd het mogelijk om tijdens het bakken van de pizza ook tegelijkertijd te steengrillen. Vervolgens werd het mogelijk om een kookplaat te plaatsen op de oven, zodat je ook kunt wokken middels de Culina Flamma. Daarnaast werd de mogelijkheid toegevoegd om zowel warm als koud vlees en vis te roken. Natuurlijk kun je ook barbecueën middels dit apparaat.

De voordelen van deze dynamische tuinhaard

Het basismodel van de Culina Flamma is ook voorzien van een buitenhaard. Eigenlijk haal je met de Culina Flamma alles in huis voor een gezellige zomer, maar ook tijdens de winter kun je gebruik maken van deze veelzijdige oven. Doordat deze tuinhaard hout gebruikt, hoeft elektriciteit of gas niet gebruikt te worden. Dit is dus ook beter voor het milieu. Gebruikt je tuinhaard gas? Een goede reden om over te stappen. Door de warmte die het apparaat afgeeft, kun je zelfs tijdens de koudere maanden van het jaar goed buiten vertoeven. Mocht je daarbij zin hebben in een winterpizza of een winterse barbecue, behoort dat ook tot de mogelijkheden. Bovendien zal de buitenhaard functie de sfeer op je terras goed doen. Het is net dat beetje extra waardoor je nog meer buiten kunt genieten. Avonden, zowel in de zomer als in de winter, worden gezellig dan ooit.

Waar moet ik op letten als ik een haard in mijn tuin wil?

Je weet nu welke elementen je in de gaten moet houden als je een tuinhaard kopen wilt. Als je op zoek bent naar een haard die meer kan dan deze basisfunctie, is de Culina Flamma de perfecte optie voor jou. Niet alleen zijn er weinig combi’s van ovens en haarden die veelzijdiger zijn, maar het basismodel van dit product is ook nog eens verkrijgbaar voor een scherpe prijs.

Echter zijn er wel een aantal factoren waarover je tuin moet beschikken voordat je een haard / oven combi kunt plaatsen. Ten eerste moeten er stenen aanwezig zijn waarop je dit apparaat kunt plaatsen. Alhoewel de Culina Flamma door de wielen hoger staat dan gemiddeld, kan deze alsnog bijzonder warm worden. Gras is hier dus niet voor geschikt. Daarnaast moet de ondergrond vlak zijn, om de stabiliteit van de haard / over combi te garanderen.