Select Page

Een Rookoven met mogelijkheden

Rookoven

Als je op zoek bent naar een rookoven die bijzonder veelzijdig is, is de Culina Flamma het overwegen waard. Waar deze in het beginsel vaak getypeerd wordt als een pizzaoven, is dit apparaat zo veel meer dan dat. Je kunt de Culina Flamma op vele manieren typeren: pizzaoven, bbq rookoven, vis rookoven, vlees rookoven of een grill en rookoven. Bovendien kun je nog enkele accessoires aanschaffen, zodat je deze oven zelfs in een wok kan omtoveren. Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Elk aspect, dus ook de rookoven, voert deze oven top uit. Waar je de Culina Flamma ook voor gebruikt, je zult tevreden zijn met het resultaat.

Warm en koud roken met een rookoven

De Culina Flamma is enorm veelzijdig, en dat geldt ook op het gebied van rookovens. Middels deze oven kun je namelijk zowel warm als koud roken. Maar wat houdt dit precies in? Waarschijnlijk is warm roken de bekendste variant. Gebruik je de barbecue, dan rook je warm. Tijdens het barbecueën worden vlees, vis en groente niet alleen gerookt, maar ook gegaard. Dit leidt niet alleen tot die karakteristieke rookachtige smaak, maar ook tot vlees en vis dat heerlijk sappig en mals is. Het zal je niet verbazen dat je met de Culina Flamma optimaal warm kunt roken.

Maar ook koud roken is een mogelijkheid. Waarschijnlijk zijn minder mensen bekend met deze bereidingsmethode. Het grote verschil in vergelijking met warm roken is het feit dat je voedsel niet gegaard wordt tijdens het roken. Dit is dan ook vrijwel onmogelijk gezien het feit dat je bij koud roken gebruik maakt van een temperatuur die gemiddeld onder de 30 graden Celsius ligt. 25 graden is het ideaal, want vanaf 30 graden of hoger beginnen de eiwitten in het voedsel te stollen.

Het proces van koud roken is anders dan warm roken. Waar je bij warm roken relatief snel je eten kunt consumeren, is dat bij koud roken wel anders. Ten eerste is het aan te raden om je voedsel te pekelen en te drogen. Dit doodt bacteriën en zorgt ervoor dat je het koud gerookte voedsel langer kunt bewaren nadat het gerookt is. Tevens duurt koud roken een stuk langer dan warm roken, het kan zelfs zo’n 3 dagen duren voordat producten optimaal gerookt zijn. Dit levert mooie resultaten op.

Rookovens kopen: de Culina Flamma is een aanrader

Een rookoven online kopen kan gemakkelijk bij de ontwikkelaars van de Culina Flamma. Zowel warm als koud roken is een optie. Maar er zijn nog meer reden om voor deze bbq rookoven te kiezen. Ten eerste is het een veelzijdig apparaat. Naast het roken van voedsel is dit ook te zien als een rookoven met bbq. Tevens kun je deze oven inzetten als pizzaoven, en met bijpassende accessoire zou je zelfs kunnen wokken.

Specifieke paling rookovens (om maar een voorbeeld te noemen) behoren voortaan tot het verleden tijd, want de Culina Flamma is de optimale alles-in-één oplossing. In feite haal je een buitenkeuken in huis. Deze is mobiel dankzij de 4 wielen, en bovendien hoef je deze oven niet op te bouwen. Daarom is de Culina Flamma de rookover voor jou.

Prijslijst Pizzapartijen

Vanaf 20 personen kunt u ons boeken voor een party. Wij komen op een door u gekozen locatie in Brabant, maar ook door heel Nederland, met de Culina Flamma en bereiden met onze mobiele pizza oven onze overheerlijke pizza’s. Er zijn ook mogelijkheden om dit te organiseren in Oisterwijk. De pizza’s worden in parten gesneden en op deze manier komen er diverse smaken voorbij. Wij gaan uit van 1 ½ pizza per persoon wat ruimvoldoende is voor een maaltijd. Ook bestaat er de mogelijkheid zelf uw aantal pizza’s te bepalen vanaf 30 stuks. Mocht u vragen hebben over andere opties kunt u met ons contact opnemen

\

Onbeperkt Pizza's (vanaf 20 pers)

€15,- p.p.

\

Bepaald aantal Pizza's (vanaf 30 st.)

€10,- p.st.

\

Reiskosten

* Prijzen inclusief BTW

€0,50 p/km