Select Page
Een héérlijk pizzarecept voor wie van pittig houdt én voor wie een keer iets anders wilt als basissaus in plaats van ‘standaard’ tomatensaus. Klink goed toch? Deze heerlijke pizza met pittige garnalen, guacamole, lente ui en Sriracha als basis is echt een aanrader! Sriracha wordt ook wel dé smaaksensatie van 2016 genoemd en is heerlijk bij zowel vlees, als visrecepten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor de pizza

\

Guacamole (bij voorkeur zelfgemaakt)

\

Lente ui

\

Oregano

\

Knoflookolie

\

Sriracha

\

Pittige garnalen

\

Kaas

Ingrediënten voor de guacamole

\

Avocado

\

Zout en peper

\

Knoflook

\

Een blikje tomatenblokjes

\

Rode ui

Bereiding:

Verwarm de Culina Flamma voor tot een temperatuur van ongeveer 300 graden.

Ga je voor zelfgemaakte guacamole, pureer dan een avocado met een staafmixer. Voeg peper, knoflook en tomatenblokjes toe, snipper een rode ui fijn en roer deze erdoor. Voeg naar smaak eventueel een beetje zout toe.

Ligt je pizzabodem klaar, verdeel dan de Sriracha (net zoals je normaal met tomatensaus zou doen) met de bolle kant van een eetlepel over de bodem. Begin in het midden en maak steeds grotere cirkels. Zorg ervoor dat je een klein beetje (+/- 1 cm) ruimte over houdt aan de zijkant. Verdeel vervolgens de pittige garnalen en lente ui naar wens over de pizza. Bestrooi met geraspte kaas en oregano. De guacamole kun je van tevoren in een aantal dotten op de pizza doen, of achteraf als hij warm uit de oven komt, vlak voor het serveren.

Bak de pizza in ongeveer 3 tot 5 minuutjes gaar in de Culina Flamma, totdat je een lekkere krokante bodem hebt. Vergeet niet om halverwege de pizza even een slag te draaien, zodat hij mooi bruin wordt aan alle kanten. Strijk tot slot met een kwastje knoflookolie over de rand van de pizza voor een lekkere glans, geur en smaak!

Smakelijk eten!

Tip:

Wil je hem ietsje minder pittig? Mix dan de Sriracha met een beetje tomatensaus!

Bereidingstijd: 10 minuten (inclusief bakken)