Ingrediënten
Ingrediënten voor de pizza
Guacamole (bij voorkeur zelfgemaakt)
Lente ui
Oregano
Knoflookolie
Sriracha
Pittige garnalen
Kaas
Ingrediënten voor de guacamole
Avocado
Zout en peper
Knoflook
Een blikje tomatenblokjes
Rode ui
Bereiding:
Verwarm de Culina Flamma voor tot een temperatuur van ongeveer 300 graden.
Ga je voor zelfgemaakte guacamole, pureer dan een avocado met een staafmixer. Voeg peper, knoflook en tomatenblokjes toe, snipper een rode ui fijn en roer deze erdoor. Voeg naar smaak eventueel een beetje zout toe.
Ligt je pizzabodem klaar, verdeel dan de Sriracha (net zoals je normaal met tomatensaus zou doen) met de bolle kant van een eetlepel over de bodem. Begin in het midden en maak steeds grotere cirkels. Zorg ervoor dat je een klein beetje (+/- 1 cm) ruimte over houdt aan de zijkant. Verdeel vervolgens de pittige garnalen en lente ui naar wens over de pizza. Bestrooi met geraspte kaas en oregano. De guacamole kun je van tevoren in een aantal dotten op de pizza doen, of achteraf als hij warm uit de oven komt, vlak voor het serveren.
Bak de pizza in ongeveer 3 tot 5 minuutjes gaar in de Culina Flamma, totdat je een lekkere krokante bodem hebt. Vergeet niet om halverwege de pizza even een slag te draaien, zodat hij mooi bruin wordt aan alle kanten. Strijk tot slot met een kwastje knoflookolie over de rand van de pizza voor een lekkere glans, geur en smaak!
Smakelijk eten!
Tip:
Wil je hem ietsje minder pittig? Mix dan de Sriracha met een beetje tomatensaus!
Bereidingstijd: 10 minuten (inclusief bakken)