Select Page
Geen standaard pizza, maar wel een recept voor liefhebbers. Dit pizzarecept is een heerlijke combinatie van diverse smaken: friszuur, zoet, licht pittig en zout! Een feestje in je mond met die smaaksensaties.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1 pizza

\

Pizzabodem (bij voorkeur zelfgemaakt)

\

2 à 3 rode uien

\

Honing

\

1 appel (bijvoorbeeld Kanzi)

\

Geitenkaas en/of zure room

\

Tijm

Bereiding:

Verwarm de Culina Flamma voor tot een temperatuur van ongeveer 300 graden.

Voorbereiding voor de gekarameliseerde ui en appel:

Schil de appel en snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de ui in stukken. Doe wat boter in een koekenpan en laat dit zachtjes smelten tot het vloeibaar is. Voeg de dunne plakjes geschilde appel toe en laat de plakjes zacht worden op een laag vuur. Draai het vuur dan nog even kort hoog en laat de appeltjes een beetje kleuren.

Haal de partjes appel uit de pan en doe er dan de rode uien in.
Laat de uien zacht worden en bak ze vervolgens tot ze wat donkerder kleuren. Let op bak ze niet te hard, want dan worden ze bitter. Haal de ui uit de pan en laat ze afkoelen.

Beleg nu de pizza:

Beleg een pizzabodem met geitenkaas of als je daar geen liefhebber van bent, met zure room. Eventueel kun je het ook alletwee doen. Leg de appelschijfjes erop, strooi de uien erover en voeg eventueel wat tijm toe en een paar druppeltjes honing.

Bak de pizza in ongeveer 3 tot 5 minuutjes gaar in de Culina Flamma, totdat je een lekkere krokante bodem hebt. Vergeet niet om halverwege de pizza even een slag te draaien, zodat hij mooi bruin wordt aan alle kanten.

Smakelijk eten!

Bereidingstijd:

+/- 15 tot 20 minuten (inclusief bakken)