Select Page

Over Ons

Geschiedenis

WAAR HET ALLEMAAL BEGON

Jarenlang hebben wij met veel plezier een pizzeria, café en partycentrum gerund. Omdat we het pizza bakken miste, hebben we thuis een pizzaoven in de tuin gebouwd. Vrienden en familie waren erg enthousiast, maar dit was erg arbeidsintensief. Vervolgens is het idee ontstaan een verplaatsbare pizzaoven te maken. Dit heeft drie prototypes met zich meegebracht, wat de Culina Flamma tot resultaat heeft. Er is een internationaal octrooi aangevraagd en toegekend. Daarmee is de Culina Flamma, waarmee wij workshops en pizzapartijen verzorgen, een feit.

Achtergrond

DE AANLEIDING

Na het verkopen van onze pizzeria is het idee ontstaan om zelf een pizzaoven te bouwen in de tuin. Tijdens verjaardagsfeesten kwamen er veel positieve reacties van gasten. Zij zouden ook graag zo’n oven in de tuin willen hebben. Het maken van zo’n stenen pizzaoven is erg tijdrovend. Ook staat zo’n oven altijd op dezelfde plek en duurt het minimaal drie tot vier uur om een steenoven op temperatuur te brengen.

Buitenovens, pizza’s en meer!

Prototype

EEN IDEE IS GEBOREN

Zo is er het idee gekomen om een minder tijdrovende en verplaatsbare pizzaoven te maken. Er bleek nog niet zo iets op de markt te zijn en na flink wat piekeren en slapeloze nachten was er een idee ontstaan. Er is begonnen aan een concept pizzaoven, het zogeheten prototype. Na zeer veel aanpassingen en verbeteringen hebben wij een pizzaoven ontwikkeld die overheerlijke pizza’s bakt, precies zoals ze horen te smaken. Dit prototype is mede tot stand gekomen door DPO Oisterwijk.

Doorontwikkeling

STREVEN NAAR DE BESTE UITKOMST

Na doorontwikkeling van de pizzaoven zijn er toepassingen gevonden voor de restwarmte. Tijdens het wachten op uw pizza kunt u grillen. Heeft u een keer geen zin om pizza’s te bakken, maar wilt u wel genieten van een lekkere maaltijd in de openlucht dan kunt u naast grillen ook wokken of barbecueën. En voor een extra dimensie in de tuin, kunt u de buitenkeuken gebruiken als tuinhaard. Dit kan na het eten of wanneer u er ook maar zin in hebt.

De ontwikkelingsfase staat natuurlijk niet stil en wij gaan gewoon door met innoveren en doorontwikkelen. Zo is het ons gelukt een toepassing te vinden dat u met de Culina Flamma ook vlees en vis kunt roken. Beide manieren van roken zijn mogelijk, zowel het koud als het warm roken.

De beste mobiele pizza oven van dit moment

Wilde je altijd al de trotse bezitter van een pizza oven zijn? Pizza ovens zijn er in allerlei soorten en maten, maar een groot nadeel van de meeste ovens is dat je zelf moet opbouwen. Een hoop gedoe en bovendien is dit best een tijdrovende taak. Kortom, kan dit makkelijker? Het antwoord op deze vraag is een volmondig ja. De Culina Flamma is namelijk een mobiele pizza oven die je niet zelf in elkaar hoeft te zetten. Het gemak van deze oven is groot, zonder dat je inboet op het gebied van kwaliteit.

 

Hieronder kun je meer lezen over het ontstaan van de Culina Flamma. Hoe ontstond het idee en door welke fases moest het team om tot het eindresultaat te komen? Hierna laten we je zien hoe veelzijdig deze pizza oven is. Deze kan namelijk meer dan alleen maar pizza’s bakken. Hierop volgend sommen we nog enkele andere voordelen op. Ook is het mogelijk om het team pizza’s te laten bakken aan huis, zodat je de oven in actie kunt zien. Wil je een pizza oven kopen? Dan is de Culina Flamma iets voor jou.

Hoe is de Cullina Flamma ontstaan

Het team achter de Culina Flamma heeft meerdere jaren aan ervaring binnen de horeca, waaronder het runnen van een pizzeria. Eén van de werkzaamheden die hierbij hoorde, was een pizza buffet aan huis verzorgen. Dit was altijd leuk en gezellig, maar er was één groot nadeel. De grote en zware pizzaoven moest namelijk iedere keer weer op- en afgebouwd worden. Dit nam een hoop tijd in beslag en was bovendien een zwaar klusje. Kon dit niet beter en efficiënter?

Pizzaovens bouwen is een hoop gedoe waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Daarom werd begonnen met het bouwen van een prototype dat later de Culina Flamma zou worden. De boel werd uitvoerig getest en verbeteringen werden toegepast waar het nodig was. Dit leidde uiteindelijk tot de ultieme versie van deze pizza oven van metaal. Dit is een houtgestookte pizzaoven die bovendien eenvoudig te vervoeren valt. Pizza aan huis was nog nooit zo simpel geweest.

Wat kan deze pizzaoven nog meer?

De Culina Flamma is meer dan alleen maar een pizza oven. Naast zijn mobiliteit is de veelzijdigheid hiervan nog een groot pluspunt. Pizza’s bakken is heerlijk, maar van tijd tot tijd wil je natuurlijk ook iets anders eten. Gelukkig is dit een mogelijkheid, want terwijl je op je pizza wacht is het ook mogelijk om te steengrillen. Daarnaast kun je ook barbecueën en wokken middels dit apparaat, maar hiervoor dien je wel extra accessoires voor aan te schaffen. Ook behoort vlees en vis roken, zowel warm als koud, tot de mogelijkheden. Bovendien blijft het team dit apparaat door ontwikkelen. Wie weet wat er binnenkort mogelijk is.

De voordelen van een pizza oven buiten op een rij

Je hebt al kunnen lezen dat de Culina Flamma een bijzonder veelzijdig apparaat is. Genoeg reden om deze te kopen? Mocht je nog niet overtuigd zijn, zetten we bij deze nog enkele voordelen voor je op een rij. Ten eerste koop je een oven natuurlijk omdat deze heerlijke pizza’s kan bakken. Aan de hand van deze oven kun je ze precies prepareren zoals ze horen te smaken. Door de vier wieltjes aan de onderzijde is dit bovendien de meest mobiele pizza oven van dit moment. Waarom nog op- en afbouwen wanneer je deze oven zo eenvoudig kunt transporteren?

De Culina Flamma is meer dan een pizza oven. Wij zouden het zelfs durven typeren als een buitenkeuken. Bij het basismodel zitten een bakplaat en een tuinhaard inbegrepen. Met diverse accessoires kun je de mogelijkheden van dit apparaat uitbreiden. Mooi voordeel is dat het basismodel voor een scherpe prijs te koop is. Dit is een houtgestookte oven, dus er wordt geen gas of elektriciteit verbruikt. Goed voor het milieu, en het stoken van hout zorgt gelijk ook voor een gezellige sfeer in je tuin. Perfect voor zomerse dagen, maar ook in de koudere maanden te gebruiken. Een winterpizza gaat er immers ook wel in.

Pizza bakken aan huis

Het team dat deze innovatie bedacht heeft, geeft tevens workshops aan huis. Ook voor pizza catering ben je bij hen aan het juiste adres. Je kunt dus leren om zelf pizza’s te maken, en tegelijkertijd krijg je een demonstratie van de kracht van de Culina Flamma. Wie weet raak je wel zo overtuigd dat je binnen no time jouw eigen pizza oven aan gaat schaffen. Een buiten oven pizza zal desalniettemin heerlijk zijn. Kies je voor een pizza buffet aan huis? Het kan.