Select Page

De beste Houtoven

uw eigen houtoven in de tuin

Houtoven

Ben je al een tijdje aan het overwegen om een houtoven te kopen? Een houtoven buiten in je tuin zou immers niet misstaan. Bovendien kun je dergelijke ovens het gehele jaar door gebruiken, alhoewel ze door de meeste mensen geassocieerd worden met de zomerse maanden van het jaar. Verwonderlijk is dit niet, want dat is dé tijd van het jaar waarin je gezellig met z’n allen buiten zit en geniet van heerlijk voedsel. De Culina Flamma is de perfecte houtoven voor iedereen. De mogelijkheden van deze van origine pizza houtoven zijn vrijwel eindeloos..

Wat kan deze houtoven allemaal?

Toen het eerste prototype van de Culina Flamma ontwikkeld werd, was het de bedoeling om een mobiele pizzaoven te creëren die je niet iedere keer op en af hoefde te bouwen. Echter ontdekte het team achter deze oven al snel dat er meer mogelijk was, zonder in te boeten op het gebied van mobiliteit en kwaliteit. Nog altijd kun je een heerlijke pizza bakken in deze houtoven, maar deze houtoven voor buiten heeft je nog veel meer te bieden dan dat.

Zo behoort steengrillen tot de mogelijkheden. Dit kun je zelfs tegelijk met het bakken van een pizza uitvoeren. Daarnaast kun je zowel warm als koud roken.

Het warm roken gaat met de BBQ opstelling met een klein vuur in het stookgedeelte de temperatuur moet tussen de 50 en 70 graden zijn. Anders droogt het te roken gerecht uit. Bij koud roken gebeurt dit niet en ligt de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden Celsius. Gedurende een langere periode (vaak 3 dagen) wordt voedsel gerookt. Dit levert een karakteristieke rooksmaak op. Bovendien kun je koud gerookte producten langer bewaren (mits je de juiste voorbereiding hanteert).

Als je een houtoven kopen gaat, is het ook aan te raden om te kijken of je tegelijkertijd wat bijpassende accessoires kunt aanschaffen. Deze kunnen de mogelijkheden van deze houtoven voor buiten nog meer vergroten. Een goed voorbeeld hiervan is de bijpassende kookplaat, die je in staat stelt om te wokken middels deze oven. Ook een barbecueset is te koop, net als een deegplaat. Door de warmte kun je deze oven bovendien ook gebruiken als buitenhaard. Oven, bbq, bakplaat, haard, roken en koken: het kan allemaal. Wie wist dat houtovens zoveel mogelijkheden hadden?

Een houtoven met vele pluspunten

Bij een houtoven denk je snel aan een hout-gestookte pizza oven van steen.

Onze eerste houtoven was gemaakt van steen, een nadeel van een steenoven is dat het 4 a 5 uur duurt voordat hij op temperatuur is om pizza te bakken. Om de CF op temperatuur te brengen maak je de oven aan en na 45 minuten is hij op temperatuur om pizza te bakken.

Een steenoven geeft nauwelijks warmte met de warmte van de CF kun je nagenieten van de dag en kunnen de avonden wat langer duren.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zou je deze houtoven zelfs als een buitenkeuken kunnen typeren. Het is indrukwekkend wat er allemaal mogelijk is. En het mooie is: dat is niet eens het enige pluspunt van de Culina Flamma. Zo is dit ook een mobiele houtoven. Deze oven is namelijk van 4 wielen voorzien. Dit was één van de uitgangspunten waarmee het design van deze oven begon: deze moest mobiel zijn.

Zoals hierboven ook al werd aangestipt, zijn er diverse bijpassende accessoires te kopen. Sommige hiervan zijn simpelweg handig om te hebben, maar er zijn er een aantal die ook de mogelijkheden van de oven zelf vergroten. Mooi meegenomen is het feit dat deze houtoven voor een scherpe prijs te koop is. Deze oven is ontworpen door mensen met verstand van zaken, en dat merk je aan alles.

Prijslijst Pizzapartijen

Vanaf 20 personen kunt u ons boeken voor een party. Wij komen op een door u gekozen locatie in Brabant, maar ook door heel Nederland, met de Culina Flamma en bereiden met onze mobiele pizza oven onze overheerlijke pizza’s. Er zijn ook mogelijkheden om dit te organiseren in Oisterwijk. De pizza’s worden in parten gesneden en op deze manier komen er diverse smaken voorbij. Wij gaan uit van 1 ½ pizza per persoon wat ruimvoldoende is voor een maaltijd. Ook bestaat er de mogelijkheid zelf uw aantal pizza’s te bepalen vanaf 30 stuks. Mocht u vragen hebben over andere opties kunt u met ons contact opnemen

\

Onbeperkt Pizza's (vanaf 20 pers)

€15,- p.p.

\

Bepaald aantal Pizza's (vanaf 30 st.)

€10,- p.st.

\

Reiskosten

* Prijzen inclusief BTW

€0,50 p/km