Select Page

BBQ

Waarom de Culina Flamma ideaal is als BBQ

Tijdens de warmere dagen van het jaar halen wij Nederlanders graag de BBQ van stal. Niet alleen vinden we het eten dat we prepareren met een BBQ erg lekker, maar het is simpelweg ook erg gezellig. Samen met je familie of vrienden heb je altijd een leuke tijd tijdens deze zomerse activiteit. Op het gebied van barbecues is de keuze ruim. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, waarbij je zelf kunt bepalen wat je prefereert. Het liefst schaf je een veelzijdig product aan de hand waarvan je eten op diverse wijzen kunt prepareren. In dat geval is de Culina Flamma de perfecte optie voor jou.

De voordelen van de Culina Flamma

 

Van nature is de Culina Flamma een mobiele pizzaoven. Het idee ontstond omdat in de praktijk bleek dat het opbouwen en weer uit elkaar halen van een pizzaoven een behoorlijk intensieve taak is. Wanneer je hiervoor ingehuurd wordt, is dit geen probleem. Echter wil je niet zelf iedere keer deze oven opbouwen wanneer je deze nodig hebt. Dit kost tijd en moeite. Daarom ontstond het idee van de Culina Flamma. Deze pizzaoven is mobiel en hoeft hierdoor niet uit elkaar gehaald te worden voor gebruik. Zo kun je altijd deze oven verplaatsen wanneer het nodig is.

 

Het originele idee was om een verplaatsbare pizzaoven te ontwerpen, maar de Culina Flamma is uitgegroeid tot veel meer dan dat. Dit product is bijzonder multifunctioneel. Je zou deze oven zelfs kunnen typeren als een buitenkeuken. Vele soorten voedsel die je op een BBQ kunt prepareren, kun je tevens maken aan de hand van deze oven. Bij het basismodel zitten een pizzaoven, bakplaat en tuinhaard inbegrepen. Ook kun je de mogelijkheden nog wat extra uitbreiden door diverse accessoires aan te schaffen. Daarom wordt de Culina Flamma geregeld als buitenkeuken getypeerd. 

Bij een reguliere BBQ moet je wachten tot alle houtskool brandt er dan een intense hitte is waardoor je op moet letten dat het vlees niet verbrand en het na de hitte piek snel afkoelt.

BBQ met de CF is binnen 15 tot 20 min op temperatuur die constant te houden is door er af en toe wat hout op te gooien. Het vlees/product kan niet verbranden en er komt geen fijnstof op je eten.

 

Wat maakt de Culina Flamma dan zo geschikt als alternatief voor de BBQ?

Je kunt niet alleen pizza’s maken in de oven, maar je kunt ook:

 

 

  • De bakplaat gebruiken om diverse soorten voedsel te grillen.
  • Gebruik maken van de rookgenerator om verschillende soorten vlees en vis te roken.
  • Een kookplaat voor de Culina Flamma aanschaffen om producten te koken.
  • Deze buitenkeuken gebruiken als BBQ.

 

Gezelligheid tijdens en na de BBQ

De Culina Flamma is dus perfect als alternatief voor de BBQ. De multifunctionaliteit van deze oven zorgt ervoor dat je deze veelvuldig zult gebruiken tijdens de warme dagen. Of je nu wilt barbecueën of een eigen gemaakte pizza wilt bakken in de oven, het kan allemaal. Bovendien zorgt deze oven ook nog eens voor gezelligheid na het barbecueën dankzij de ingebouwde tuinhaard. Zo kunnen de gezellige zomeravonden nog wat langer doorgaan.